Gratis verzending vanaf €30

Wagenziekte bij je hond

Wagenziekte bij je hond

Wagenziekte bij je hond

Deze zomer trekken weer veel gezinnen eropuit. Kortbij of veraf, we gaan allen graag op reis in de zomer. Heb je een hond in huis, dan vinden we het fijn dat hij kan meegaan. Maar die (lange) autoritten zijn niet voor elke hond even fijn.

Wagenziekte, of reisziekte, is een veelvoorkomend probleem bij honden. Net als mensen kunnen honden zich onwel voelen tijdens autoritten, wat voor zowel de hond als de eigenaar een vervelende ervaring kan zijn. 

Wagenziekte heeft verschillende oorzaken.

  1. Bij jonge honden zijn de evenwichtsorganen nog niet volledig ontwikkeld, waardoor ze gevoeliger zijn voor beweging.

  2. Honden die negatieve associaties hebben met autoritten, zoals een bezoek aan de dierenarts, kunnen angstig worden en stress hebben, wat wagenziekte kan verergeren.

  3. Sommige rassen zijn gevoeliger voor wagenziekte dan andere. Dit is genetisch bepaald.

  4. Onderliggende gezondheidsproblemen kunnen ook bijdragen aan wagenziekte.

Het is belangrijk om de symptomen van wagenziekte bij honden te herkennen zodat je snel kunt ingrijpen:

- Overmatig hijgen
- Kwijlen
- Trillen of beven
- Onrustig gedrag
- Braken
- Gedurende lange tijd stil blijven staan of zitten

Hoe kan je wagenziekte bij je hond voorkomen of behandelen?

1. Laat je hond al vroeg wennen aan de auto. Doe korte ritjes als je een puppy in huis haalt. Verhoog geleidelijk aan de duur van de ritten zodat je hond zich comfortabeler voelt.  Beloon je hond na elke rit met een traktatie of speeltje om positieve associaties te creëren.

2. Zorg voor een comfortabele reisomgeving. Gebruik een hondenautogordel of een reismand of -bench om je hond veilig en stabiel te houden. Sommige honden voelen zich veiliger met een deken of een stuk van jouw kleding in hun reismand.

3. Als je hond er echt te veel last van heeft, overweeg het gebruik van natuurlijke kalmerende middelen, zoals deze kalmerende tabletten of druppeltjes. Deze kunnen helpen om de angst van je hond te verminderen.
Vraag raad aan je dierenarts voordat je nieuwe producten probeert.

4. In ernstige gevallen kan de dierenarts medicijnen voorschrijven om de symptomen van wagenziekte te verminderen. Gebruik medicatie alleen onder begeleiding van een dierenarts.

5. Las regelmatige pauzes in tijdens lange autoritten zodat je hond even uit de auto kan om te lopen en te drinken. Dit helpt om de stress en het ongemak te verminderen.

 Met deze tips hopen we dat je volgende autorit met je hond een stuk aangenamer zal zijn. Blijf ons volgen voor meer handige tips en producten om het leven van je hond te verbeteren!

Producten