Gratis verzending vanaf €30

Harige Reisgenoten: Een Gids voor Reizen met Honden - Neeka & Co

Op reis met je hond: tips en ervaringen

Op reis met je hond: tips en ervaringen

De start van een reis is altijd iets om naar uit te kijken, en voor veel hondeneigenaren voegt het idee om hun hond mee te nemen nog extra avontuur toe.

Reizen met honden vereist echter zorgvuldige planning en overweging om een veilige en plezierige ervaring te garanderen, zowel voor jou als voor je trouwe viervoeter. In deze blogpost bekijken we de ins en outs van op reis gaan met je hond en geven we graag tips en advies voor een onvergetelijke trip.

 1. Kies hondvriendelijke bestemmingen: Het spreekt voor zich, een bestemming die gastvrij is voor je zijn voor je hond is de eerste stap naar een geslaagde reis.
  Zoek naar huisdiervriendelijke accommodaties, parken en attracties die zijn afgestemd op huisdieren. Veel steden hebben nu hondvriendelijke cafés en er zijn zelfs speciale evenementen voor honden en hun baasjes.

 2. Pre-reis gezondheidscontrole: Voor je vertrekt, plan je een bezoek aan de dierenarts voor een grondige gezondheidscontrole. Zorg ervoor dat je hond up-to-date is met vaccinaties en informeer naar de specifieke gezondheidsvoorzorgsmaatregelen die nodig zijn voor je reisbestemming, zoals door teken overgedragen ziekten of specifieke vereiste vaccinaties voor bepaalde regio's.

 3. Zorg voor juiste identificatie: Ongelukjes gebeuren, honden kunnen soms verdwalen in onbekende omgevingen. Zorg ervoor dat je hond een stevige halsband heeft met een ID-tag met jouw contactgegevens. Sowieso moet je hond gechipt zijn, indien dit nog niet gebeurde, zorg ook dat dit in orde is.
  Er bestaan ook halsbanden met een gps, zo weet je altijd waar je hond is. Het nadeel is wel dat die gps'n nogal groot uitvallen. Wij hebben voor Neeka een halsband met een Apple Airtag die hij op reis altijd aan heeft als hij buiten is. Nadeel daarbij is dat hij geen signaal geeft als er slecht netwerk aanwezig is.

 4. Reisvriendelijke uitrusting: Investeer in essentiële reisbenodigdheden voor je hond. Wij hebben een handige rugzak waar we alle spullen van Neeka in bewaren. Zo hebben we snel alles bij de hand. Pak vertrouwde items in, zoals het bed van je hond, favoriete speelgoed en natuurlijk voldoende voedsel voor de duur van de reis. Een draagbaar drinkbakje, een aangepaste drinkfles, een snackzakje en poepzakjes zijn ook onmisbaar.

 5. Plan regelmatige pauzes: Honden hebben, net als mensen, pauzes nodig tijdens lange reizen. Plan regelmatig stops voor plaspauzes, stretchen en wat lichaamsbeweging. Onderzoek huisdiervriendelijke rustplaatsen of parken langs je route waar je hond wat energie kwijt kan. Vergeet je hond ook niet te drinken te geven tijdens de pauzes.

 6. Overweeg vervoersmethoden: Afhankelijk van je vervoersmiddel zijn er specifieke overwegingen bij het reizen met honden. Reis je met de auto: bevestig je hond met een geschikt harnas of gebruik een autobench en zorg dat je hond veilig kan meereizen. Als je vliegt, controleer dan het beleid van de luchtvaartmaatschappij met betrekking tot het reizen met huisdieren en zorg ervoor dat je hond aan alle vereisten voldoet.

 7. Pas je aan de nieuwe omgeving aan: Honden hebben mogelijk tijd nodig om te wennen aan nieuwe omgevingen. Bij aankomst op je bestemming, geef je hond de tijd om de omgeving te verkennen, laat hem rustig snuffelen. Bewaar zoveel mogelijk routines van thuis om een gevoel van vertrouwdheid te bieden.

 8. Check de lokale regels: Maak jezelf vertrouwd met lokale regelgeving met betrekking tot honden. Denk aan plaatsen waar ze verplicht aangelijnd moeten lopen en check eventuele beperkingen waar honden zijn toegestaan. Het zijn verantwoordelijke huisdiereigenaren die zorgen voor een positieve ervaring voor zowel jou als de lokale gemeenschap.

Reizen met je hond is een verrijkende ervaring die de band tussen jou en je hond versterkt. Door vooraf goed te plannen, de nadruk te leggen op het welzijn van je hond en rekening te houden met de unieke overwegingen van het reizen met een huisdier, kun je onvergetelijke herinneringen samen opbouwen onderweg. Dus pak je spullen, maak je hond vast en maak je klaar voor een reis vol kwispelende staarten en gedeelde avonturen. Goede reis!